Yökätköilyä Rissun ja kolmen ”geopojan” kanssa

Eilen siis 25.10 oli mukava hieman pakastuva ilma kun päätimme lähteä hakemaan muutaman yökätkön Hyvinkäältä.

Alkuun homma sujui kuin tanssi.  ensimmäiselle kätkölle pojat juoksentelivat nopeasti ja enneinkuin ehdin paikalle pojat olivat kaivaneet micro-kokoisen kätkön kolostaan. Minun ja rissun tehtäväksi jäi vain laittaa nimet lokiin.

 

Toinen kätkö löyti myös hyvin. Ainakin alkupiste osui kätösiin nopeasti, eikä loppupisteelläkään kätkön käsiin saamisessa ollut ongelmaa. Ainoa ongelma oli päästä pisteeltä 1, pisteelle 2. Geopoikaset kun tahtoivat ehdottomasti suunnata suoraan suuntiman mukaan läheisen varastorakennuksen pihaan ja sieltä metsään. Eivät kuunnelleet kainoa pyyntöä kiertää rakennus ja ehkä parikin.

Heti alkuun jouduimme suuntiman kanssa pulaan, koska varaston jälkeen alkoi pimeässä vaikeakulkuinen jyrkkä risukkoinen mäki. mäen jälkeen tavoimme epämääräisessä heinikossa ja ryteikössä. Aikamme tarvottuan, arviolta 150-200m, vastaan tuli verkkoaita jota oli mahdoton ylittää ja kiertää. Hetken etsittyämme löysimme sopivan paikan ryömiä aidan ali, Jopa minäkin mahduin.

Matka jatkui seuraavaan ryteikköön jota reunusti molemmilta reunoilta verkkoaita. Hieman hankala oli paikassa pujotella ja muutaman kerran oli lähellä, että joku tai jotkut olisivat vahingossa pulahtaneet  isoihin lätäköihin/lampiin.

Lopuöta pääsimme suuntimalla sopivan etäisyyden päähän alkupisteestä ja pääsimme etsimään pieniä heijastavia pilkkuja. niitä löytyikin sitten kiitettävään tahtiin ja pääsimme loppupisteelle ja eikun nimet lokiin.

Tässä vaiheessa pari matkalaista valitti hieman vilua, joten emme enää yrittäneet kolmatta kätköä, vaan siirryimme kotiin iltateelle.

 

1 thought on “Yökätköilyä Rissun ja kolmen ”geopojan” kanssa

Vastaa