kesälomakätköilyä vol jotain….suuntana Askola, Pukkila ja Myrskylä

Vapaapäivä. Mikä parasta, molemmilla yhtä aikaa vapaapäivä. Siis sellainen vapaapäivä jolloin ei ole muita velvollisuuksia ja voi tehdä mitä itseä huvittaa. Aloitettiin nukkumalla pitkään ja ns. aamukahvilla AlteV sitten kyseli minulta mitä tehtäisiin. Minulla oli tietenkin monta hyvää ehdotusta: mennään mustikkaan, pyöräilemään, kätköilemään tai kerätään marjoja pihalla puskista tai…  AlteV mietti hetken ja sanoi että kaikki kuulostaisi hyvälle mutta hän valitsee nyt kätköilyn. Joten AlteV latasi gepsiin kätköt Myrskylän, Pukkilan ja Askolan alueelta ja minä tein sillä välin retkieväät. Geokoira Kingi mukaan ja menoksi.

Ensin Askolaan. Ajettiin risteyksen ohi jossa oli viitta Johannes Linnankosken nuoruudenkoti. Totesin että tuonne olisi saanut hyvän kätkön. Kohta saavuttiin hautausmaan parkkipaikalle sillä siellä olisi multin aloituspiste. Kappas, Laulu tulipunaisesta kukasta. Johannes Linnankoski oli muistettu. Hautausmaalta naatit seuraavaan pisteeseen. Ihan järkevälle vaikutti tämä kakkospiste multissa, parkkipaikka löytyi helposti ja pururata vei lähes nollapisteelle. Minua kyllä hieman ihmettytti kätkökuvaus, siinä sanottiin ”2. pisteen koordinaatit vievät sinut Askolan kunnalle hyvin keskeiselle paikalle. Täältä saat vihjeet pisteen koordinaatteihin, jotka ovat…” ja vihjeenäkin pisteelle mainittiin ”2. piste: patsas, seinä”. Koska keskellä metsää olevia ”fresbeegolf-patsaita” ei voine lukea mukaan, ehdotin naattien tarkistusta. Noh, yhden numeron näppäilyvirhe oli tullut: E 025° 35.2D2 oli tullut kirjoitettua muotoon E 025° 36.2D2. Oikea piste olisi noin kilometrin päässä. Vaan eipä tuosta virheestä haittaakaan ollut. Olimme samalla poimineet mukana olleeseen marjaämpäriin puolisen kiloa mustikkaa pakastettavaksi talvea varten ja saaneet liikuntaa.

20150730_163758

Matkalla kakkos-pisteeseen kaksi otimme Kirkkokätkön ja lopulta löysimme Askolan kunnan keskeisen paikan. Sieltä pääsimme ongelmitta siirtymään kolmannelle pisteelle, jossa hetken etsimme kätköä ennen kuin luimme kätkökuvauksesta että tämä olisi vasta viimeinen välipiste varsinaiselle kätkölle. Hieman hätäistä touhua siis tänään. Itse kätkö löytyi loppupisteeltä helposti. Laulu tulipunaisesta kukasta oli hieno multi, siinä oli historian havinaa sekä hienoja paikkoja.

20150730_165623 20150730_171636 20150730_172717

Siirtyminen kohti Pukkilaa. Matkalle sattui Hiidenkirnut. AlteV sanoi käyneensä siellä joskus ohikulkiessaan, minä olen siellä käynyt useinkin, nyt edellisestä käynnistä on jo useampi vuosi aikaa. Ensin ottamaan kaksi helppoa tradia ja sitten vielä ratkaisemaan Earth cache. Tarvittiin mittaa. No, olihan meillä eräänlainen mitta mukana: kynä. Sen voisi kotona mitata oikealla mitalla. Tehtävät saatiin suoritettua ja kuva otettua. Kotona sitten logattaisiin tämä kätkö.

20150730_181006

Tähän väliin voisin kommenttina kertoa seuraavan aamun loggaustapahtuman. Tietokone auki, jotta saa kirjoitettua viestin kätkön tekijälle ja liitettyä siihen kännykästä pilvipalveluun siirtyneen valokuvan kätköltä. Tietokone avautui, mutta pilvipalvelusta ei löytynyt kuvaa. Kännykässä se näkyi google+ -palvelussa, mutta puhelin ilmoitti varmuuskopioinnin olevan kesken. Puhelimessa oli synkronointi päällä kuten pitääkin. No, voihan sen kuvan lähettää sähköpostiin. Yritys, toinen, kolmas ja vähän useampikin. Eri sähköpostiosoitteisiin, ”lähetetty” mutta perille ei tule koskaan. Yritys lähettää Whatsupiin jne. Ei onnistu. Juuri kun ajattelen että tallennan tietokoneella tehdyn viestin josta puuttuu vain kuva, huomaan että tietokone on käynnistymässä uudelleen ja hetken kuluttua näytöllä on ilmoitus että ”2 % päivitetty, älä sammuta tietokonetta”. Toivotonta. Sitä minä vaan ihmettelen että tekniikan paranemisen myötä elämä on monimutkaistunut ja tekniikan toimiminen epävarmistunut.

Hiidenkirnuilta pois lähtiessä pidämme evästauon. Minä olen lähes nälkään kuolemassa ja evästauon jälkeen kuin uudesti syntynyt.

Ennen Pukkilaa huomaan livemapissa kätkön vasemmalla puolen tietä. AlteV:llä se ei jostain syystä näy. Pysähdys bussipysäkille. Kanteleenjärven taisto sattuu tosiaan ihan lähellä olevalle lintutornille. U-käännös, seuraava pikkutie oikealle ja sitä pitkin mutkitellen eteenpäin kunnes tullaan lintutornin parkkipaikalle. Sata metriä kätkölle. Lähdetään kävelemään tietä pitkin. Puhellaan että näinköhän löydetään kun on D4, T2 ja meillä on huonoja kokemuksia lintutornien kätköjen löytämisestä. Yhtä äkkiä havahdun siihen että on kävelty jo vaikka kuinka pitkästi eikä tornia näy. Vilkaisu gepsiin – sitähän ei kannata ihan jatkuvasti vilkuilla – ja toteamus että ollaan muuten menty pari sataa metriä ihan väärään suuntaan. Meillä alkaa olla jo vaikeuksia niiden lintutornienkin löytymisessä. Huomataan vene rannassa ja AlteV heittää vitsinä että tuollahan voisi mennä Porvoonjokea pitkin sinne lintutornille ja hetken hiljaisuuden jälkeen toteaa ”Niin, vaikka täähän olikin Kanteleenjärvi”. Naurattaa taas lähes pissat housussa. Lopulta lintutorni löytyy ja muutaman minuutin etsinnän jälkeen kätkökin. Yllättävän helppo meille.

20150730_195257

Pukkilasta ilman kommelluksia pari kätköä ja sitten Myrskylään. Myrskylä 0-km toteutettiin sekä uudella tekniikalla eli AlteV:n kännykällä ja vanhalla tekniikalla eli minun kompassillani ja askelmitalla. Suunnilleen samaan päädyttiin vaan ei meinannut kätkö löytyä. Kauan etsittiin ja kun selailin jo lokeja huomasin Hanikalan, Öpen ja Citymuksujen hakeneen kätkön aikanaan. Kilautus kaverille. Juuri kun esitin visaisen kymyksen saatoin jatkaa lausetta ”unohda, löytyi just”. Siinähän se kätkö oli silmien edessä, ei vain osunut aiemmin näkökenttään. AlteV oli katsellut sitä myös jo pariin otteeseen ennen kuin havaitsi sen juuri ennen minua.

20150730_202741

Ilta alkoi hämärtää. Aika lähteä kotiin. Tarkoitus oli vielä grillata ja saunoa. Grillin lämpenemistä ja ruokien valmistumista odotellessa AlteV punoi minulle hienon selviytymisvyön, jonka ohjeen oli löytänyt jostain selviytymiskirjasta. Ja jotta se olisi juuri minunlaiseni, hankin siihen vielä jotain pientä koristetta.

20150730_224103 20150731_005359 20150731_005415

Oli huisin mukava päivä, mutta kylläpä nukutti hyvin kun pääsi vuoteeseen.

 

 

 

Vastaa