Kätköilyä avannossa

Rissu huomasi yhtenä iltana selaillessaan geocache.fi:tä, että lähistöllä olisi Mennäänkö avantoon? -miitti. Heti siitä AlteV:lle mainitsemaan, sattuivat nimittäin juuri puhumaan keskenään puhelimessa. AlteV sanoi heti, että sopii hyvin. Koska Rissu on nainen ja pystyy tekemään monta asiaa yhtä aikaa, hän laittoi vielä puhelun aikana Hanikalalle kutsun facen kautta mukaan avantoon. Hanikala kysyi Öpeltä ja he halusivat lähteä. Saatiin siis porukka kasaan.

Perjantai-iltana AlteV muistutti seuraavan aamun aikaisesta heräämisestä. Herääminen ei todellakaan ole Rissun vahvin puoli ja AlteV joutuikin jonkin aikaa jälleen kerran herättelemään hemaisevaa peikko-naistaan. Rissun aamutoimet kestivät ja kun AlteV oli valmiina lähtemään hakemaan Hanikalaa, Öpeä ja nuorempaa Citymuksua, niin Rissu vasta pakkasi eväitä. Sovittiinkin sitten, että Rissu pakkaa eväät ja hoitaa muut hommat sillä välin kun AlteV pistäytyy Hyvinkäällä. Huoh, mikä helpotus kun ei ollutkaan älytön kiire. Rissu ennätti odotellessaan ladata muutamat kätkökin gepsiin.

Pian oltin matkalla Nastolaan eikä edes tällä lyhyellä ajomatkalla ei vältyttyä kommelluksilta. AlteV hurautti ajaa oikean risteyksen ohi. Rissu totesi vaan kuvitelleensa että tällä on joku uusi reitti perille kun AlteV ihmetteli, ettei Rissukaan sanonut mitään,

Kumian mylly Kumian mylly

Ensimmäinen pysähdys oli Kumian myllyllä. Se sattui lähes reitin varrelle. Alkuperäisen reitin varrelle se ei olisi sattunut lainkaan ja olisimme menettäneet paljon. Mylly oli kauniilla paikalla ja itse rakennuskin oli viehättävä. Rissu näytti muulle porukalle että ”kätkö löytyy tuolta” ja jatkoi itse kameran kanssa seurustelua. Kun riittävä määrä kuvia oli otettu hän palasi takaisin ihmetellen että seuralaiset loggaavat kätköä ihan väärässä paikassa. Rissun osoittamassa paikassa oli ollut jääteepurkki, kätkö itse oli aivan muualla. No, sattuuhan näitä erehdyksiä paremmissakin piireissä.

Hanikala, Öpe ja AlteV Kumian myllyllä

Matka jatkui kohti Pajulahden liikuntakeskusta. Auto parkkiin, kävely rantasaunoille ja ilmoittautuminen miiittin. Vesi poreili houkuttelevasti avannossa. Saunat olivat lämpiminä odottamassa saunojia ja sää ulkona oli muutaman asteen pakkasella. Siitä sitten riisumaan, ensin avantoon ja sitten saunaan. Öpe oli porukastamme ainut joka jäi ulkovaatteissaan jutustelemaan muiden samanlaisten kätköilijöiden kanssa pihalle,  Vesi avannossa tuntui Rissusta melko lämpimältä, paljon lämpimämmälle kuin reilu kuukausi sitten Kellokoskella. Toki nyt ei ollut pakkastakaan ihan niin kovasti. Saunassa tuli höpistyä muitten geokätköilijöitten kanssa kaikesta mahdollisesta: koirista, lapsista, harrastuksista yleensä ja  tietenkin geokätköilystä. Saunan jälkeen paistettiin takkamakkaraa ja jatkettiin yleistä rupattelua. Mutta aika alkoi loppua ja oli aika jatkaa matkaa.

Pajulahdessa oli muutama kätkö jotka haettiin saman tien kävellen.Pajulahti I:n piti olla hyllytetty, mutta kätkön tekijä vinkkasi miitissä kätkön olevan paikallaan ja löydettävissä. Sinne siis. Paikalle päästyään Rissu hihkaisi ”Löytyi” ja AlteV ja Öpe siihen selittelemään etteivät he ole vielä ennättäneet katsella ympärilleen. Ei Rissukaan ollut itse kätköpurkkia nähnyt, mutta oli nähnyt sille sopivan paikan, jonne käveli nyt suoraan ja työnsi kätensä onkaloon. Siellähän se tuntui, se kätkö.

Pajulahti II:lla Öpe meinasi romahtaa sillä läheisen talon pihalla oleva lapsilauma leikki jotain huutaen rytmikkäästi kovaan ääneen ”Mitä jäbä duunaa? Mitä jäbä duunaa? Mitä jäbä duunaa? Mitä jäbä duunaa?….”

Nastolaan päin ajaessamme Rissu havitteli vielä yhtä kätköä. Hanikala kertoi heidän käyneen jo ne kaikki. Rissu kun kerää kirkkoja niin hän halusi ehdottomasti ottaa Nastolan kirkon. Sinne siis. Hanikala totesi että kannattanee sitten samalla ottaa 0 km -Nastola. Se olikin mysteeri, mutta pienellä vihjeellä koordinaatit selvisivät nopsasti ja saatiin samalla sekin poimittua.

Sitten kohti Lahtea ja Mäntsälää, josta AlteV lähti Hyvinkäälle heittämään Hanikalan, Öpen ja Citymuksut kotiin. Rissu jäi laittamaan päivällistä ja tekemään laskiaispullia. Laskiaispullat tosin kärähtivät uunissa kun Rissu odotellessaan meinasi nukahtaa sohvalle. Päivä oli rentouttava mutta unettava.

Rissun ja AlteV:n päivän saldo oli 7 tradipurkkia, yksi mysse ja yksi miitti.

 

Vastaa