Kätköily on tekniikkalaji?

Kätköily. Luonnossa liikkumista ja ulkoilua kaupungissa. Kiipeilyä, hiihtelyä kätköltä toiselle ja jalkapatissa liikkumista. Pitkillä matkoilla auto, polkupyörä tai muu tekninen vempele voi auttaa ja nopeuttaa.

GPS, tuo tekniikan ihmeväline, on nykyajan geokätköilyn perusväline. Toki kartta ja kompassi käyvät, jos niitä osaa kukaan ylipäätään enää käyttää. Monessa puhelimessa on mahdollisuudet koordinaattien avulla suunnistamiseen. Ja geokätköilyä varten löytyy ihan omia maastokarttoja ja muita ohjelmia. Helppoa vai mitä?

Perjantai-iltana ajateltiin sitten laittaa Rissun uusi vanha Öpelta ostettu gps siihen kuntoon että lauantaina voi sillä kätköillä Porin suunnalla. Karttoja piti siirtää ja tietenkin kätköjä. Ensin piti kartat saada Rissun läppärille. AlteV sanoi että laitetaan yhdessä, siihen menee reilu varttitunti. Keretään sitten vielä kätköilemään jonnekin, syömään iltapalaa ja ehkä katsomaan leffaakin. No, meni varttitunti. Meni toinen ja kolmaskin. Meni tunti, meni toinen ja kolmaskin. Piti hakea päivityksiä koneeseen, ohjelmaan ja omaan päähän. Lisättiin, poistettiin, kopioitiin ja siirrettiin. Tehtiin vaikka mitä. Seistiin jo lähes päällämme. Olisikohan auttanut? Ensi kerralla kokeillaan sitäkin.

Lopulta AlteV soitti Öpelle. Keskustelua asiasta käytiin puhelimessa. Sitten AlteV:lle tuli toinen puhelu johon hän vastasi kesken Öpen kanssa puhuttavan puhelun. Kas, kummaa sieltähän soitti Öpe. Nyt AlteV:llä oli toinen puhelun pidossa Öpen kanssa ja toinen puhelun menossa Öpen kanssa. Rissu alkoi sitten joutessaan (turhautuessaan?)  piirrellä kuvia montako linjaa on auki jos sekä AlteV että Öpe puhuvat kumpikin kahta puhelua yhtä aikaa kaikille. Entä kuinka käy jos kaikki neljä – Öpe, Hanikala, AlteV ja Rissu – puhuvat kahta puhelua yhtä aikaa toisilleen.

Öpen ja AlteV kaksoispuhelut kaikki puhuvat kahta puheluatekniikka on ihmeellistä

Öpe tuli auttamaan. Ongelma oli Rissun koneella. Käyttöjärjestelmän ongelma? Selaimen ongelma? Käyttäjän ongelma? AlteV:n koneella homma tuli hoidetuksi vartissa.

Kätköilyt jäi nyt kyllä kätköilemättä sillä hommaan oli mennyt reilu viisi tuntia ja oli aika lähteä nukkumaan, jotta jaksaa aamulla virkeänä töihin ja reissuun.

Lauantaina kun Rissu tuli yhdistetyltä kätkö / kyläreissulta Porista (josta sitten erikseen), oli tarkoituksena että AlteV hieman päivittää omia karttojaan omaan gps-laitteeseensa. ”Vartin homma” totesi AlteV. Rissu uskoi. Katsottiin pari elokuvaa, syötiin iltapalaa ja kas, homma oli lähes valmis.

Tekniikka. Se helpottaa elämää!

 

 

 

 

Vastaa